Milano Moda Haftası

Milano Moda Haftası

Milano Moda Haftası

Milano Moda Haftası Milano, İtalya’da yılda iki kez yapılır. İlkbahar/Yaz Gösterisi Etkinliği Eylül/Ekim aylarında, Sonbahar/Kış Gösterisi ise Şubat/Mart aylarında yapılır.

İtalyan moda haftası kökenini, moda haftasının annesi Eleanor Lambert’ten ilham alarak Floransa’daki Palazzo Pitti’de bir dizi gösteri düzenleyen Giovanni Battista Giorgini’ye borçlu. Onun sayesinde İtalyan modası uluslararası meşruiyet kazandı, ancak Floransa kentindeki aşırı kalabalık sorunları nedeniyle, moda şovları 1975’te ilk Moda Haftası’nın yapıldığı Milano’ya taşındı.

Milano Moda Haftası’nın 2021 edisyonu, fiziksel etkinlikler ve dijital sunumlarla “Phygital” versiyonunda gerçekleşti ve sadece gazetecilere, fotoğrafçılara, alıcılara ve sektördeki profesyonellere açıktı. 15-19 Ocak tarihleri arasında düzenlenen erkek moda haftasında 5 canlı defile ve Camera Moda platformunda izlenebilen 32 dijital içerik yer aldı.

23 Şubat – 1 Mart tarihleri arasındaki kadın koleksiyonu için, moda haftasında 124 randevu yer aldı: 61 defile, 57 sunum, 15’i fiziksel, 42’si dijital ve 6 diğer etkinlik.

Share:

Leave Your Comment